SAMFUNNSANSVAR

Vi er opptatt av at våre investeringer skal bidra til å nå FNs bærekraftmål. For oss handler dette om å ta konkrete grep i våre selskaper og påvirke menneskene, samfunnet og miljøet rundt oss.

 
 
  • Vårt viktigste bidrag til å utrydde fattigdom er å skape jobber gjennom å bygge levedyktige og lønnsomme bedrifter. Spesielt i land hvor det er lite tilgang på aktiv og ansvarlig kapital, har dette stor betydning. Gjennom vår langsiktige investering i Malaysia har vi skapt flere hundre arbeidsplasser med store ringvirkninger.

    Fattigdom finnes også i Norge, og vi ønsker å skape jobber til mennesker som ikke lett kommer inn i arbeidslivet gjennom samarbeid med NAV, spesielt innen hotell og restaurant.

    Vår familie har i mange år støttet Strømmestiftelsens arbeid for verdens aller fattigste. Familien har sittet i stiftelsens Råd i til sammen 27 år. Fokuset er utdanning (speed schools) og andre tiltak for å gjøre spesielt kvinner i Afrika økonomisk uavhengige.

  • Økt konsum av sjømat bedrer folkehelsen. Vi satser tungt både på rimelige produkter (tilapia) og marin helsekost (Seagarden).

    Vi har støttet helsearbeid i Afrika gjennom bidrag til hospitalskipene til Mercyships.

    Vi støtter lokale idrettsforeninger i de byene vi er til stede. I Kristiansand og Horten har vi investert i klatreparker som kan være sunne møteplasser.

  • Vår nye satsning Green Norway skal gjøre det enkelt og lønnsomt å velge klimavennlige energiløsninger. Som hovedinvestor skal Glastad bidra til selskapets vekst, som igjen vil redusere energiforbruket til flest mulig kunder.

    Våre eiendomsprosjekter jakter de beste løsningene for fossilfri energi. Vi har i løpet av de siste årene koblet ca 10 bygg til fjernvarmenett og satset på lokal produksjon av energi.

  • Glastadgruppen har gjort en strategisk investering i Amon Maritime. Selskapet har en ambisjon om å bli verdens første nullutslippsrederi. For å oppnå dette skal vi ta i bruk ammoniakk som drivstoff på skip.

    Viridis Bulk Carriers skal få mer av nærsjøtransporten over på utslippsfrie ammoniakkdrevne skip.

  • Beste måten å utjevne ulikhet på er å skape arbeidsplasser. Vi jobber kontinuerlig med å bygge bedrifter som kan tilby nye, trygge arbeidsplasser.

  • Vi støtter lokalt organisasjonsliv i byene vi holder til i.

    Vi har en desentralisert kontorstruktur som skaper interessante arbeidsplasser i byer langs kysten.

    Mange av våre hoteller er kulturinstitusjoner. Vi er opptatt av å ta vare på disse unike miljøene og gjøre dem til aktive møteplasser.

    Et av våre viktigste prosjekter, Kaldnes Vest i Tønsberg, skal bli Norges mest miljøvennlige nye bydel.

    Vi liker byutvikling og foretrekker å skape liv i eksisterende bysentra heller enn å bygge ned skog og dyrket mark.

  • Hotellene vi driver jakter kontinuerlig på reduksjon av avfall. Vi kjøper brukte møbler og antikviteter når dette er mulig, og har kuttet ut engangsflasker og unødvendig emballasje på rommene.

    Seagarden bidrar til å bruke alle de verdifulle og sunne biproduktene fra fiskeindustrien til humant konsum. Vi deltar i det EU-støttede prosjektet Aqua-Bio-Profit som forsker på næringsverdien av disse produktene.

  • Rehabilitering av bygg etterlater seg bare halve miljøavtrykket av et nybygg. Glastad Farsund har rehabilitert ca 80.000m2 med bygningsmasse de siste fem årene med fokus på klimavennlige løsninger.

    Transport med skip har svært lave utslipp pr tonn sammenliknet med andre transportmidler. Likevel kan bransjen bli bedre, og vi støtter Norges Rederiforbunds beslutning om at det fra 2030 kun skal bestilles skip med nullutslipp og at skipsfarten i 2050 skal være klimanøytral.

    Gjennom Amon Maritime vil vi bidra til å utvikle grønnere shipping virksomhet og redusere utslippene industrien står for i dag.

  • Vårt firma har alltid vært nært knyttet til kysten og havet. Vi støtter reduksjon av plastikk i havet gjennom Havmonsteret og andre prosjekter. Alle marine råstoff i Seagarden-produkter er MSC-godkjent

  • Glastad Skoger har i de siste årene satset på skogplanting for å fange karbon. Vi planter ikke barskog, men har valgt variert lauvskog som bidrar til naturmangfold.

    Endre Glastad har et særlig engasjement for skogvern og har siden 1980-tallet bidratt til WWFs prosjekter innen dette området.

    Planten Strandtorn er utryddet bortsett fra på Lista. Vi har startet et prosjekt for å tilbakeføre strandtornen til Jærstrendene.